2016.

Nyårslöften har aldrig varit min grej, dessutom tycker jag att man kan börja förändra sitt liv direkt istället för att vänta tills årsskiftet. Jag tror snarare på att förändra sin livsstil än att sätta nya mål varje år som man oftast inte följer, för att man går för hårt in, vilket leder till att man tröttnar fort. En förändring bör sker långsammare, så både kroppen och psyket hänger med.
 
Om vi tänker på de klassiska nyårslöften så tränar jag redan och jag tänker också på vad jag stoppar i mig i matväg. Det har alltid varit en stor del av mitt liv, så det faller sig naturligt. Nu under jul och nyår så har man knappt hunnit vara ledig, plus att jag inte har tagit semester heller så jag har ju jobbat på mellandagarna. Så efter all stress så är det väl ändå dags att koppla av lite? Det är jag riktigt dålig på, att leva i nuet och njuta av det. Jag tänker alltid på nästa steg, vad jag behöver göra härnäst, vad jag måste hinna med. Så om det är något jag ska försöka ändra på nu ändå, så är det att försöka koppla av mer och inte känna att jag har massa måsten; det är okej att disken står tills imorgon, det är okej att vila istället för att träna, det är okej att det är lite stökigt när människor hälsar på, det är okej att inte vara perfekt hela tiden.
 
Jag kollade lite snabbt på kalendern igår och insåg att jag inte har fått en endaste ledig dag, helt för mig själv, sen över en månad tillbaka. Så jag tog ett aktivt val i lördags efter nyårsfirandet att åka hem från Linköping för att få egentid och hela söndagen på mig att vila och göra det jag kände för.
 
Jag älskar att vara runt mina nära och kära men jag älskar också att få vara för mig själv. Det är väl min självständighet som gör att jag vill ha mitt space. Det som är så skönt är att alla jag känner är likadana. Och att de också vet att de är älskade och jag vet att jag är älskad tillbaka trots att man inte ständigt behöver visa uppmärksamhet för varandra. Jag tror att det är väldigt viktigt, att låta de man älskar också ha ett privatliv.
 
Och med detta, välkomnar jag 2016 med öppna armar. Och får jag bestämma så kommer det vara ett år av nöje, spontanitet och förändringar. Livet blir vad man gör det till. Eller hur?
/PQ