Designtävling på Lava

Det är tydligen en designtävling som ordnas för gymnasieelever, då här är finalen, så alla deltagare verkar ha fått en påse med likadana saker som de sedan skall göra något av under en viss tid. Bea var en utan domarna så det var därför vi var där och kikade lite. Fanns faktiskt en del fina och snygga kreationer.
/PQ

Hello gorgeous!

 
Jag bär inte klockor, äger inte ens en fungerande klocka, men däremot funderat flera gånger på att börja med det, för det är ändå en rätt snygg accessoar. Så har spanat runt lite och Marc Jacobs accessorer tycker jag är grymt snygga, både klockor, väskor och smycken. Så när jag känner att jag fått en extra slant över så kommer jag slå till, både på en klocka och en plånbok, vilket jag faktiskt behöver. Ja, lönen kommer ju på tisdag från sommarjobbet, dock inte så fet men... we'll see.
/PQ

Stickat


Har stora planer för mina halsdukar och nu kommer en stickad variant. Bild garanterad när den blir färdig.
Nu blir det hopp i duschen å sen iväg på middag i ett studentkollektiv och inflyttningsfest med fina människor.
/PQ

Hemvisit

Åkte hem igår, för världens bästa pappa fyllde år så blev en middag hemma i Katrineholm, på Köksterrassen. En trevlig restaurang som tydligen gör asgod plankstek, men jag körde på fläskfilé istället, gött det med. Och sen blev det en tårtbit hemma som efterrätt. Alltid mysigt och skönt att få komma hem en sväng. Men ikväll blir det att dra ner till Linköping och hänga med studenterna, ser jag fram emot!
/PQ

Spännande veckor hos Bea Szenfeld


Då har redan mer än hälften av tiden på praktiken gått, tänk vad fort tiden går. Trots det har jag fått göra massa saker och fått lära mig otroligt mycket om branchen plus att jag trivs som fisken i vattnet hos Bea, för det är lite så som jag vill jobba, och sen är ju Stockholm som stad helt underbar. Bilderna är bara en pyttedel av allt jag gjort, det är ju så här att en del saker vi gör är lite hemligt, så bilddokumentationen får utebli. Jag får dagligen umgås med världens sötaste hund, aldrig sett en så underbar hund förut; hon älskar mat och att leka, och även fast man vill leka runt med henne så finns det sällan tid.
 
Första och in lite på andra veckan har det varit störst fokus på eventet för Ur & Penn, då vi gjorde runt hundra gipshänder som sedan klockorna skulle sitta på, men att frakta dessa saker måste varit bland det jobbigaste, så där 7 bananlådor fulla med ömtåliga gipshänder plus 100 kg dekorationsstenar in och ut i taxibilar. Fast på ett sätt är det sjukt roligt, man känner sig så himla grym, brist på träning har jag knappast haft, så mycket som jag sprungit och burit på. Men syftet med eventet var iaf att bloggare skulle komma hit och titta på alla fina klockor och blogga om de.
 
Bland det mest häftiga under den här tiden måste varit att gå på den svenska Project Runway slutvisningen, som också var en inspelningsgrej, för programmet kommer ju inte börja att sändas förrän i oktober. Så man kan kanske skåda en Payan på front row. Hade mina älskade Jeffrey Campbell på mig, fick många komplimanger för de, de är verkligen värda varenda krona, på fester är det en sjävklarhet att nåt av mina två par får hänga med.
 
Sen har det varit ett stort projekt med Lena Ph och hennes show. Jag har fått leta efter tygprover, köpa tyger, köpa skor, lagat skor och kläder och andra diverse. Hade varit spännande att få se showen nere i Göteborg, när man fått vara en del i det hela.
 
Sammanfattningsvis kan jag säga att jag älskar min praktikplats!
/PQ

Mycket att göra

Jag har grymt mycket att göra här uppe i Stockholm på praktiken, men det är skitroligt och jag blir lika utmattad efter varje dag, då jag agerar packåsna, hundvakt och allt därimellan. Har gjort så mycket så det blir svårt att sammanfatta sig kort, är dessutom helt slut i kropp å huvud på kvällarna så vilar hellre än att skriva långa blogginlägg. Men självklart ska jag försöka få in lite bilder och mer om vad jag har gjort sen jag började, när jag får lite extra energi. Ville bara säga att jag inte glömt bort er läsare. Fast nu måste jag bara sova om jag ska orka med morgondagen.
 
Och sen kan ni faktiskt följa mig på Twitter, för där försöker jag uppdatera kontinuerligt om vad som händer under dagarna.
God natt!
/PQ